Diensten

Legal Scan

Je start-up of scale-up groeit maar je twijfelt of juridisch alles in orde is om verder te kunnen groeien? Aan de hand van onze Legal Scan brengen we de noden, risico’s en opportuniteiten van je onderneming op juridisch vlak in kaart. We baseren ons op onze eigen methodiek en +20jaar ervaring in legal consultancy om de juridische maturiteit van je onderneming te checken.

De deliverable is een uitgebreid verslag waarin we alle to do’s die we hebben gespot oplijsten.

Nadien kunnen we op basis van dit verslag een projectplan opstellen met concrete deliverables en timings opmaken voor de to do’s die we hebben gespot.

General Counsel as a Service

Na het uitvoeren van onze Legal Scan weten we perfect welke noden, risico’s en opportuniteiten er zijn binnen je onderneming.

Op basis van de Legal Scan kunnen wij een projectplan en budget opmaken om werk te maken van de to do’s die we hebben gespot. Uiteraard nemen we ook day-to-day vragen mee (bv. templates opstellen, contracten onderhandelen, corporate housekeeping,…).

We voorzien standaard 1 SPOC en een vast maandelijks budget. Zo krijg je (eindelijk) grip op je legal spend en kunnen we jou als (co-)founder zoveel mogelijk ontzorgen van legal.

Onze klanten zijn scale-ups die willen groeien door internationalisering, buy & build,…

 

Workshop Co-founder alignment 

Bij de opstart of wanneer je groeiplannen hebt met je onderneming is het belangrijk om alle vennoten of co-founders op eenzelfde lijn te krijgen en afspraken te maken. Die afspraken kunnen deel uitmaken van de statuten, de aandeelhoudersovereenkomst én de management overeenkomst.   

Deze workshop is gericht op start-ups die net een vennootschap hebben opgericht of van plan zijn om dat op korte termijn te doen. We loodsen jou en je co-founders door de belangrijkste aandachtspunten bij oprichting en stellen nadien statuten, een  aandeelhoudersovereenkomst en management overeenkomst op. Tot slot ontzorgen we jou door het overnemen van alle admin voor de notaris. 

Workshop Incentivering key stake holders

Je key stakeholders zoals medewerkers, consultants, managers,… incentiveren is belangrijk wanneer je een lange termijn samenwerking wil aangaan met hen. Heel vaak komt de vraag vanuit de key stakeholders zélf op welke manier er incentives zullen gegeven worden. Een competitief loon en mooie extralegale voordelen zijn helaas niet meet voldoende om high potentials voor langere termijn aan jou te binden.

In deze workshop bespreken we de verschillende mogelijkheden, gaande van het creëren van B-aandelen, tot het oprichten van een STAK, een warrantenplan,… en bekijken we welke van deze opties het meest interessant is in de fase waarin je onderneming zich vandaag bevindt. Na deze workshop weet je welke mogelijkheden er zijn én heb je een stappenplan op zak om hiermee te starten.

Workshop Sneller deals closen met je contracten

Niet enkel de inhoud van je contract en de leesbaarheid ervan maar ook de set-up is belangrijk om snel deals te kunnen closen. Voor bepaalde kleine opdrachten werk je liefst met algemene voorwaarden, voor grotere opdrachten sluit je misschien liever een raamcontract af.  Soms wil je grote offertes door sales zelf laten onderhandelen maar wil je controle houden over de afspraken die worden gemaakt door terms & conditions op te stellen die altijd van toepassing zijn.

In deze workshop bespreken en bekijken we de situatie “as is” en bekijken we samen welke fricties er zijn en hoe we die kunnen oplossen. Het resultaat van de workshop is een concrete to do-lijst en handvaten om sneller deals te closen met de juiste juridische documenten.

Voor wie?

Onze klanten zijn start-ups die vanaf de start willen bouwen aan een solide juridische basis en hiervoor willen ontzorgd worden.

Daarnaast ondersteunen we scale-ups die hun eerste stappen zetten richting internationalisering en nood hebben aan een ervaren legal manager om hen hierin te ondersteunen.

Ook ondersteunen we PE/VC owned companies die via een buy & build strategie verder willen groeien. Hen ondersteunen we bij het centraliseren van activiteiten en het opzetten van een shared service center.