Business case – Hoe helpt Legal Freaks Watcherr groeien?

 

Watcherr is een health tech scale-up die slimme wearables ontwikkelt om personen te monitoren. Via deze wearable kan het zorgpersoneel van woonzorgcentra of ziekenhuizen hulpbehoevende personen beter opvolgen. Om verder internationaal te kunnen groeien zocht Watcherr een gespecialiseerde juridische dienstverlener om hen te begeleiden bij het legal management. Benieuwd hoe we dit hebben klaargespeeld?

Over Watcherr

Wactherr biedt SaaS en AI oplossingen voor woonzorgcentra, ziekenhuizen en mensen thuis aan de hand van een geïntegreerde software en hardware systeem. Het systeem voorziet een continue monitoring van de gezondheidspatronen van de gebruiker om onregelmatigheden te voorspellen, te voorkomen en te melden om kritische situaties te vermijden.

Legal Challenges

Legal Freaks was betrokken vanaf de eerste stappen richting internationalisering van Watcherr. Op basis van onze Legal Scan konden we heel snel de noden, gaps en risico’s detecteren in de groeiplannen van Watcherr. Nadien ging Aline Coelst met ondersteuning van het team van juristen aan de slag als legal manager. Een eerste belangrijke opdracht bestond uit het aanpassen en updaten van de standaard klantencontracten en het opmaken van distributiecontracten voor de internationale klanten van Watcherr. Door het bedenken van een eenvoudige contract set-up én leesbare contracten slaagden we erin om de eerste internationale deals snel te closen.

Nikolaï Stevens: “Dankzij Legal Freaks hebben we niet alleen een succesvolle kapitaalsronde afgerond, maar werken we nu ook samen aan een solide basis voor de verdere groei en internationalisering van Watcherr.”

Om verder internationaal te kunnen groeien is het ook belangrijk om regelmatig kapitaal op te halen. Legal Freaks ondersteunde Watcherr bij het voorbereiden en begeleiden van haar kapitaalsronde. Watcherr haalde zo 2mio EUR kapitaal op. Hiermee zal Watcherr haar groeiplannen verder kunnen realiseren en haar positie in de markt verder te versterken.

Resultaat en groei

Het verhaal van Watcherr illustreert het belang van een doorgedreven juridische dienstverlening op maat voor bedrijven die hun eerste stappen zetten in een internationale markt. Door te investeren in juridische expertise en strategisch juridisch management, legt Watcherr een sterke fundering voor de toekomst.

 

Legal Freaks ondersteunt tech scale-ups om internationaal te lanceren zonder een bottle neck te zijn voor de business. Ben je ook op zoek naar juridische ondersteuning die je scale-up echt kan vooruit kan helpen ? Neem contact op met ons voor een eerste gesprek.

Contacteer ons